Pittiggekruid!

“Pittiggekruid!” is het zondagmiddag programma van de omhelzing. Een kleurrijk cultureel programma met o.a. muziek, poëzie, lezingen, films, documentaires en Indonesisch eten. Elke zondag om 14 uur.

Thema Mei: Rust of toch niet?
In mei begint de zon te schijnen. In mijn tuin word ik verast door de volle bloesem van mijn appelboom. In alle rust word ik om 6 uur wakker gemaakt door het gezang van de merels. In de avond bij het lezen van de krant hoor ik opeens een kreet: mieren! Ik zag net de rug van mijn vriendin die de deur dichtgooit en stampend naar boven rent. Tijd voor Pittiggekruid! rust of toch niet?

Zondag 6 mei

VEGETARISCH KOKEN

Workshop vegetarisch pittig en zoet koken met de kok. Met op de achtergrond het rustige gitaar spel van Wouter Offringa en vrienden. Na afloop samen de zelfgemaakte vegetarisch maaltijd nuttigen.

Kosten: € 7,50

Ontvangst: 14.00 uur

Zondag 13 mei

POEZIE

Lilian Zielstra is de huidige Stadsdichter van Groningen. Ze studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze van 2013 tot 2014 huisdichter was. Ze is lid van De Dichtclub en werkt in boekhandel Godert Walter.

Anne Greet Bos is een aanstormend Gronings poëzietalent. Ze trad eerder op bij de Dichtclub en op festival Wijds Wietwerd bij het Huiskamercafé in Westerwijtwerd.

Samen met Stefan Nieuwenhuis(dichter en presentator van deze middag)  en gastheer Charles Goudsmit wordt het een mooie middag!

Ontvangst:  14.00 uur

Zondag 20 mei

PINKSTERMENU

Op deze pinksterdag wordt een speciaal menu aangeboden. Klik hier voor het menu (pdf opent in nieuw venster. Of zie de afbeelding hieronder.


Zondag 27 mei

BIJEN

Bijen. Wat is het verschil tussen een wesp en een bij? Hoe zit een bijenkorf in elkaar? Hoe maken bijen honing en wat gebeurt er als een bij steekt? En……hoe belangrijk zijn bijen voor de natuur?

Dhr. Dees, imker, weet hier alles van.

Ontvangst: 14.00 uur