Pittiggekruid!

“Pittiggekruid!” is het zondagmiddag programma van de omhelzing. Een kleurrijk cultureel programma met o.a. muziek, poëzie, lezingen, films, documentaires en Indonesisch eten. Elke zondag om 14 uur.

Juni, de zomermaand. Tijdens het schrijven van dit Pittiggekruid! programma is het buiten 27 graden. We doen het deze maand rustig aan, pelan-pelan.  Mijn merels in de tuin zijn waarschijnlijk op reis, het nest is leeg. Het fijne hoge gezang in de vroege ochtend en in de avonduren is niet meer hoorbaar. De tuin is nu zichtbaar en eist mijn aandacht. Het groen is overweldigend en dwingt mij tot rust. Mijn gedachten gaan naar mensen die ik goed ken en die nu niet meer zijn. Het groen in mijn tuin leeft  en wordt in een moment van stilte bewoond door zij die ooit naast mij stonden.  Ik hoorde ze lachen, zachte woorden, teder. Zo dichtbij, de geur van verdriet en blijdschap.  Jazzmuziek klinkend uit een open deur brengt mij terug naar Pittiggekruid!  Juni de maand van jazz en poëzie.

Zondag 3 juni
JELLE

Deze muzikanten spelen eigen nummers . Mooie teksten, verassend!

Aanvang: 16.00 uur
(gratis entree)

Zondag 10 juni
EEN MIDDAG WAARIN HET WOORD CENTRAAL STAAT!

Fieke Gosselaar (FInsterwolde, 1982) is strafrechtjurist bij de Rechtbank Noord-Nederland. In 2014 verscheen de verhalenbundel Tussen de anderen. Ze verzorgt wekelijks een radiocolumn bij RTV Noord, waarvan voorjaar 2018 een bundeling verschijnt tijdens de Meertmoand Dialectmoand. Fieke Gosselaar is een van de bekendste stemmen in de Groninger literatuur. Haar nieuwe boek is pas uit: ‘Het land houdt van stilte ’. Ze zal een paar stukken uit haar boek voorlezen, en een paar Groningstalige columns. Meer info: https://www.webloug.nl/fieke-gosselaar/

Jirke Poetijn komt ook: zij is dichter en heel actief in de Groningse dichtscene. Ze organiseert zelf ook poëziemiddagen in café de Kult. Een van haar gedichten hoorde het afgelopen jaar bij de beste van de Turing Poëziewedstrijd. Meer info: jirke.nl

Kasper van Hoek komt ook: hij is schrijver en dichter. Zijn korte verhaaltjes zijn heel grappig en een beetje maatschappijkritisch, en gaan over heel gewone dingen die we allemaal meemaken: een feest van herkenning.  Zijn gedichten passen daar goed bij.

Aanvang: 14:30 uur

Zondag 17 juni
JAZZ MET NEW DECODERZZ
Met o.a. George Sopacua


Aanvang: 14.30 uur

Zondag 24 juni
JAZZ JAMSESSIE

Onder leiding van Wouter Offeringa. Versterkers, microfoons, drumstel aanwezig!